— Statisztika 2020 —

A IV. BAZALT TT számokban.

Augusztus első hétvégéjén rendeztük meg a Bazalt teljesítménytúrákat. A Covid végett sokáig az is necces volt, egyáltalán össze tudjuk-e hozni a rendezvényt, aztán valahogyan mégis sikerült megrendeznünk. Idén is négy távot indítottunk, az egyre népszerűbb százas hosszútávot, ennek a hatvanas résztávját, valamint egy 40 kilométeres, és egy családi, 15-ös távot. Nem célunk tömegrendezvényt "csinálni" a Bazaltból, valljuk, hogy nem feltétlen helyes út emberek ezreit egy viszonylag szűk időintervallumban rázúdítani az erdőre. Sokkal inkább egy családiasabb, baráti hangulat megteremtése azoknak, akik minket választanak hétvégi program gyanánt.

A százasra 55-en neveztek, közülük 12 hölgy. A nagy meleg, jobban mondva talán inkább a párás levegőnek köszönhetően az indulók mintegy egyharmada a hatvan kilométernél lévő köztes ponton kiszállt a küzdelemből, s így 38 sikeres teljesítő vehette át a befutóérmet. Ők összesen 4921 kilométert tettek meg e forró napon. Azt valljuk, hogy a teljesítménytúra nem verseny, mindenki előtt le a kalappal, aki ennyit kutyagol, de sokan kíváncsiak vagytok az időeredményekre is. A leggyorsabb lábú sporttárs 16 óra 15 perc alatt tette meg a távot, jóval a 25 órás szintidőn belül. Éjfél előtt négyen érkeztek a célba. 
K = Nincs adat.
A hatvanas távon kevesebben neveztek. Viszont a százas túráról sokan hatvanas teljesítőkké váltak egyúttal. A rajtnál 17-en indultak e távon, és két versenyző kivételével mindenki sikeresen be is ért a célba. A leggyorsabb nevezőnek majd' másfél órával kevesebb időre volt szüksége a hatvan kilométer abszolválásához 
A negyven kilométeres táv a családi, kisbazalt teljesítménytúra mellett igen népszerűnek bizonyult. Ki lefutotta a távot, ki "csak" sétált. Mi minden résztvevőnek gratulálunk, s bízunk abban, hogy jövőre is meg tudjuk rendezni a túrát. 

Új pontőrök bevetését is tervezzük. :-)

Ím, ők azok: 

Jó, ez csak vicc. Persze a Medves vidéke bármikor tartalmazhat nyomokban medvét....

BAZALT teljesítménytúrák 
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el